Permanente educatie

Blijf leren, levenslang. De wereld verandert, jij ook.

Permanente educatie 

Ik bied permanente educatie voor jouw (vak-bekwame en start-bekwame) pedagogisch professionals in een afgesloten leeromgeving (de Kinderopvangcoach-kennisacademy). 

In deze leeromgeving tref je geen alledaagse saaie e-learning aan, maar supertof materiaal waar de pedagogisch professionals direct mee uit de voeten kunnen op de werkvloer! 

En er is altijd een mogelijkheid voor de professional om, tijdens het maken van de module, contact te zoeken met mij! 

Kies voor de permanente educatie van de Kinderopvangcoach en je krijgt de

community er gratis bij!


Wil je alvast meer informatie over de community? 

Bijblijven in je vakgebied

 Bijblijven in je vakgebied kan prima doormiddel van permante educatie. In allerlei vakgebieden, is permanente educatie heel gebruikelijk en niet meer weg te denken. En over niet al te lange tijd is blijvend leren ook in de kinderopvang niet meer weg te denken.  

Geen enkel vakgebied verandert zo snel als kinderopvang. Er wordt ook steeds meer van pedagogisch professionals verwacht. 

 We hebben met elkaar een belangrijke taak, namelijk kinderen begeleiden en stimuleren in hun ontwikkeling. En om daar allemaal in bij te blijven, is het belangrijk dat je continu bezig blijft met het vergaren van kennis en nieuwe (wetenschappelijke) inzichten. 

En met de leeromgeving van de Kinderopvangcoach kun je deze kennis, tijdens je werk, up-to-date houden en  blijven uitbreiden. 

Je hoeft niet meer thuis achter de computer te duiken na een lange werkdag. Dat komt doordat ik in de leeromgeving werk met korte leer-snackjes en digitale taakondersteuning. 

Deze raadpleeg je tijdens je werk en op momenten dat je het nodig hebt. 

Je hebt vanaf nu altijd parate kennis bij de hand! 

Bekijk onderstaande video en je bent gelijk op de hoogte van alle in's en out's van de kennis-academy van de Kinderopvangcoach.

Bekijk de video

Ik wil een inzichtgesprek!

Waarom kies je  voor de Kinderopvangcoach als het gaat om permanente educatie (PE)?

✓ Ik hou jouw pedagogisch professionals betrokken, door persoonlijk met hen in contact te treden. Zo verstuur ik met grote regelmaat updates over de leeromgeving, worden zij uitgenodigd deel te nemen aan online kennis-bijeenkomsten en ontvangen zij regelmatig inspiratie-mails, e-books en andere handige downloads. 

Ik zoek actief de interactie met jouw professionals. Dit houdt hen betrokken en actief!

✓Op elk moment van de dag is leren voor je pedagogisch professionals beschikbaar in de vorm van leer-snackjes met korte praktische video’s, stukjes tekst, printable infographics, take-away’s, praktische downloads, kennisartikelen, etc.. 

✓ Leer-snackjes, digitale taakondersteuners en uitgebreide e-learnings worden gratis op maat gemaakt al naar gelang de behoefte van de pedagogisch professionals en de organisatie. Zonder extra kosten!

✓ E-learning-modules worden altijd afgesloten met een certificaat. Zo kun je laten zien dat jij een lerende organisatie bent, met blijvend lerende pedagogisch professionals.

✓Leren via mijn leeromgeving betekent dat je alles in 1 omgeving gecentreerd hebt. Online leren, de community, contact met de coach en kindertherapeut, handige tools en kennisartikelen, en de mogelijkheid om direct vragen te stellen over gedrag van kinderen of over persoonlijke ontwikkeling.

Deze werkwijze houdt jouw medewerkers betrokken en dat maakt dat zij het leren juist leuk en interessant blijven vinden. Ze komen er voor terug, omdat zij er direct iets voor terug krijgen! En jij hoeft er niet meer achteraan te zitten. Dat doe ik voor je. 

null



Vormen van permanente educatie

Permanente educatie in de vorm van 'leersnackjes' 

‘Leer-snackjes’ zoals ik dat noem, gaat de trend worden binnen de kinderopvang. Zeker weten! Leer-snackjes zijn een belangrijke aanvulling op de meer traditionele e-learnings.

___________________________________________________________________________________________________________

Leer-snackjes zet ik in voor:

✓ Gedragsverandering (het hoe, het wat en het waarom)

✓ Compliance (je moet op de hoogte zijn en blijven van belangrijke wet- en regelgeving binnen de kinderopvang)

✓ Skills (je vaardigheden bijhouden en verbeteren in je werk met kinderen)

___________________________________________________________________________________________________________

De leer-snackjes gaan wat dieper in op een bepaald onderwerp. Ik heb ze allemaal voorzien van korte hoofdstukjes, praktische video’s, handige downloads en toffe take-away's. 

Om de maand komt er een leersnackje bij. Deze maak ik overigens ook gratis op vraag mits je aangesloten bent bij de kennis-academy. 



Permanente educatie in de vorm van 'digitale taakondersteuning' (DTO)

Digitale taakondersteuning (DTO) kun je raadplegen tijdens het werk of voordat je aan een taak begint. DTO vertelt met name HOE een taak uitgevoerd kan worden.

Door middel van praktische voorbeelden en korte instructievideo’s, kan de informatie direct toegepast worden tijdens de eigen werksituatie.

Hoe het werkt? 

Als je lid wordt van de kennis-academy krijg je de benodigde inloggegevens. Vervolgens download je de gratis app in de google play store of app-store en kun je aan de slag! 


Vraag je je bijvoorbeeld af wat je moet doen op het moment dat een kind bijt? Open de app op je telefoon, de groeps-Ipad of computer en bekijk direct het DTO over bijten. Zo leer je binnen luttele minuten de do’s en dont’s bij een bijtend kind.

Maar er is ook ondersteuning bij het uitvoeren van een taak. Bijvoorbeeld bij een boekje voorlezen. Je leert dan:

  • Waar je eigenlijk op let als je een boekje voorleest:
  • Hoe betrek je de kinderen bij het boekje en waarom is dat zo van belang:
  • Welke vragen kun je de kinderen stellen:
  • Maar ook, op welke wijze en welk soort vragen kun je stellen:
  • En heel belangrijk; Hoe maak je het voorlezen interactief zodat het leuk is en blijft voor alle leeftijden.

DTO's sluiten direct aan op het werkveld van de pedagogisch professional. 

Een DTO houdt ook rekening met de verschillende leerstijlen van de pedagogisch professional.

De een leert sneller en beter door te lezen, de ander door te luisteren en weer een ander leert vooral door zelf iets te doen. Dat is de reden dat de DTO’s afwisselend worden aangeboden in de vorm van video’s, info-graphics (die je direct kunt printen),  (vraag)stellingen en geluidsfragmenten, zoals podcasts. 

De DTO’s gaan vooral over de ‘hoe pak ik dit nu aan-vraag’, de e-learning modules zijn vooral verdiepend en geven interessante (achter)grond informatie, de ‘wat- en waarom-vraag’. 

Ik maak deze DTO’s ook geheel gratis op maat.

Een kleine greep uit de leersnackjes en DTO

Een kleine greep uit de grote e-learning-modules


In's en out's van de grotere modules

*Alle grote e-learning modules (1 uur en langer) worden afgesloten met een korte kennischeck en een felbegeerd certificaat.

*Elk jaar worden er minimaal twee nieuwe grote e-learning modules gemaakt. Dit betreffen altijd actuele thema’s. Men leert dan ook alle in’s en out’s over een bepaald thema.

*In 2023 staan er een aantal nieuwe thema-modules op het programma, deze duren ongeveer 1,5 uur totaal per module. (Effectief feedback geven, kind en rouw, teamtroubles, filosoferen met kinderen). 

*Bij module 'de Meldcode'  hoort additioneel een casusbespreking. Deze module geef ik online. 

*In alle modules heb ik waardevolle bruikbare tools toegevoegd. Zoals video’s en downloadbare infographics. Bij de drie basismodules (vier pedagogische basisdoelen, zes interactievaardigheden en de GGD-inspectie, hoort een individuele groeitool). 

*Er is mogelijkheid tot persoonlijk contact met Bianca, terwijl de pedagogisch professional de modules doorloopt. Zo kan men vakinhoudelijke vragen stellen. 

*Bij de module 'observeren, signaleren, rapporteren, zit een observatieopdracht. Indien de pedagogisch professional of organisatie dat wil, kan deze opdracht gemaakt worden en kan deze ingestuurd worden naar mij. Deze opdracht kijk ik dan na en zal ik voorzien van feedback. 

*Ook bestaat de mogelijkheid om een online kennis-sessie in te plannen met mij. Bijvoorbeeld over het pedagogisch beleidsplan. Na deze meeting krijg je een actuele kennis-kaarten deck

Inhoud van de e-learningmodules (1 uur +)

Observeren, signaleren en rapporteren

Deze e-learning gaat over observeren, signaleren en rapporteren. Een leerzame module die de pedagogisch professional traint in alle vaardigheden aangaande het observeren. Met natuurlijk handige tools om te gebruiken. Het is mogelijk een inleveropdracht in te leveren. Vraag naar de mogelijkheden bij Bianca in de community.

Vijf basisdoelen, zes interactievaardigheden en voorbereiding GGD inspecties.

De modules bestaan uit 3 delen en zijn aanvullend op elkaar. Deze modules zijn een goede voorbereiding op het werken in de kinderopvang en zijn enorm geschikt als voorloper op de volgende trainingen. Bij deze training is een groeitool te downloaden en zijn er diverse infographics die je in je werk kunt gebruiken. Ook krijg je toegang tot twee interactie-vaardigheden-kaarten die je kunt downloaden, printen en plastificeren. 

Hechting

De e-learning gaat over hechting. Enorm belangrijk in het leven van een kind. Een veilige gehechtheidsrelatie opbouwen met een ouder en/of verzorger. Aan de hand van de verschillende bouwstenen van hechting leert de pedagogisch professional o.a. gedrag van kinderen verklaren. Enorm interessant en een geweldige verdieping van het vakgebied. Na afronding van deze module is het mogelijk een interactieve online coachavond in te plannen, waarbij de bouwstenen van hechting extra uitgediept worden.

Huilbaby’s op de groep

Hoe ga je effectief om met huilbaby’s op de groep, waarbij er ook voldoende aandacht blijft voor de overige kinderen. Je leert het in deze interessante e-learning. Bij deze e-learning wordt er door de pedagogisch coach van de Kinderopvangcoach of door de pedagogisch professionals zelf een video opgenomen op de groep en nabesproken in een interactieve online coachsessie, waarbij de pedagogisch professionals worden getraind in het oog hebben voor signalen die de baby afgeeft. 

Kinderruzies 2-12 jaar

Kinderen maken ruzie. Dat is nu eenmaal zo. Voor kinderen heeft dat voordelen voor later, echter de pedagogisch professionals moeten daarmee zien te dealen tijdens hun werk. Kleine kinderen maken ‘ruzie om een auto of een pop’, grote kinderen maken ruzies die we niet altijd zien of weten.  Hoe gaan we daar mee om? Je leert het in deze e-learning. Bij deze module kun je een handige tool downloaden; het kieswiel!

De Meldcode

Kindermishandeling en huiselijk geweld. Een lastig en ingewikkeld onderwerp. Maar niks doen is geen optie. De pedagogisch professionals doen de e-learning en daarna volgt er (additioneel) een spel op locatie onder leiding van de pedagogisch coach. Interessant en leerzaam. Van handelingsverlegenheid naar handelen en actie nemen! Na afronding van deze module is het mogelijk een (additioneel) online interactieve avond in te plannen waarbij diverse casussen besproken worden. Bij deze e-learning kunnen handige 'pak-vast-kaarten' gedownload worden.

Risicovol spel

Deze module gaat over een actueel onderwerp welke sinds de invoering van de Wet IKK een groot onderdeel is van het veiligheid en gezondheidsbeleid. Deze module is voorzien van interactieve video’s, handige take-away’s en een kennischeck. Evenals de overige modules wordt deze module afgesloten met een certificaat. Bij deze module hoort een praktische tool in de vorm van een kaartjes/praatjesspel met diverse interessante werkvormen voor teams en aansluitend voor een ouderavond. Daarnaast kan men een interventieladder downloaden. 

Voordelen voor pedagogisch professionals

Voordelen van de leeromgeving

✓ Alle modules, groot en klein, zijn actueel en trendy

✓Alle trainingen zijn gemaakt volgens de laatste wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen en worden dagelijks bijgewerkt, je bent dus altijd up-to-date

Praktisch en interactief (veel korte praktische video’s, handige take-away’s en downloads, je kan het geleerde direct toepassen in de praktijk).

 ✓ De pmér kan direct contact met mij leggen (vijf dagen per week van 08.00 tot 19.00 uur)

✓ Nieuwe wetgeving wordt direct verwerkt in de vorm van 'spiekbriefjes'. Deze krijg je in je mailbox, je hoeft dus niks te missen!

null

Nog even op een rijtje, want dit is wat jouw organisatie krijgt:

✓ Toegang tot alle trainingen, modules, leersnackjes, DTO’s, maar ook alle nieuwe modules en trainingen, deze worden ook op vraag gratis gemaakt

✓Jaarlijks nieuwe elearning-modules

✓ Jaarlijks toegang tot  nieuwe Thema-e-books
✓ Persoonlijk contact in de community met Bianca (vragen stellen)
✓ Toegang tot de kinderopvangcoach-community (incl. alle artikelen, alle  boards en alle moodboards)
✓ Regelmatig 'spiekbriefjes' over wetjes en regeltjes binnen de kinderopvang

✓ Maandelijkse Q&A

✓ Maandelijkse thema-opvoedtip (inspiratie-tip)

✓ Mogelijkheid om privé-sessies in te plannen (pedagogisch   coach/pedagogisch professionals/bianca)
✓ Gratis toffe, handige downloads en tools zoals (interactie-kaarten,   infographics etc)

✓ Praatkaartjes voor kinderen (om bijvoorbeeld te filosoferen of om talenten te ontdekken)

✓ Tipkaarten voor op babygroepen

✓ Stickerkaarten (beloningskaarten)

✓ Oudergesprek-tip-kaarten (hulptool voor (lastige) oudergesprekken)

✓ Team-reflectiekaarten (om met elkaar te sparren over samenwerking)

✓ Collega-complimentenbox (50 complimentenkaarten)

✓ Voorbeeld protocollen die gebruikt mogen worden

✓ Thema kaartjes risicovol spel voor teams en ouder-avonden

✓ Thema kaarten risicovol spel in de vorm van een mindmap

✓ Ingewikkelde woorden kaarten (vaktermen uitgelegd)

✓ Ontwikkeling en motoriekkaarten

✓ Gevoel en emotiekaarten voor BSO


Persoonlijk advies nodig?


Wil je stappen maken met permanente educatie, maar kun je wel wat advies gebruiken?

Vraag dan een gratis inzichtgesprek met mij aan!